Feestelijke Gerookte Zalm Dome: Een Uniek en Simpel Recept

Tijdens de feestdagen wil je graag indruk maken op je gasten met een heerlijk voorgerecht. In dit artikel ontdek je een uniek en origineel recept dat simpel is en snel te bereiden: een spectaculaire gerookte zalm dome!

Een verrassend recept van Harmonie.cuisine

In tegenstelling tot wat men zou denken, is deze bijzondere creatie zeer eenvoudig te bereiden. Dit recept werd bedacht door de food influencer Harmonie.cuisine op Instagram. Zij staat bekend om haar heerlijke en toegankelijke creaties die iedereen kan maken. Dit gerecht vereist geen ingewikkelde ingrediënten of speciale benodigdheden, maar maakt wel indruk tijdens de kerstmaaltijd.

Goedkoop én origineel: de ingrediënten voor 4 personen

Dit gerecht is niet alleen heerlijk en toegankelijk, het is ook betaalbaar. Hier zijn de ingrediënten voor vier personen:

 • 200g gerookte zalm
 • 250g ricotta kaas
 • 200g roomkaas (zoals Philadelphia)
 • 60g TUC crackers
 • 40g boter
 • zeste van één citroen
 • een bosje dille
 • enkele sprieten bieslook
 • zout en peper

Hoe maak je de gerookte zalm dome

Het bereiden van dit feestelijke voorgerecht is eenvoudiger dan je denkt! Volg deze stappen om de perfecte gerookte zalm dome te maken:

 1. Begin met het voorbereiden van de basis van je dome. Doe de crackers in een kom en vermaal ze met een deegroller.
 2. Snijd de bieslook en dille fijn en voeg het toe aan de kom met verkruimelde crackers.
 3. Neem een kleine kom en bekleed deze met plakjes gerookte zalm, zodat ze elkaar overlappen en de binnenkant volledig bedekken.
 4. Meng in een andere kom de ricotta kaas, roomkaas, citroenzeste, fijngehakte kruiden en wat zout en peper.
 5. Vul de bedekte kom met het kaasmengsel tot ongeveer 1 cm onder de rand. Druk goed aan voor een stevige vulling.
 6. Bestrooi de verkruimelde crackers over de kaasvulling en druk lichtjes aan.
 7. Dek af met plasticfolie en zet de kom minstens twee uur in de koelkast om op te stijven.
 8. Haal de gerookte zalm dome uit de koelkast en plaats een bord op de kop op de kom. Keer de kom en het bord samen om zodat de dome op het bord komt te liggen.
 9. Garneer met extra dille of bieslook indien gewenst, en serveer direct.

Als je wilt besparen op de kosten van dit recept, kun je de gerookte zalm vervangen door goedkopere alternatieven. Voor een vergelijkbare smaak zou je kunnen overwegen om garnalen te gebruiken. Of combineer delen van avocado en mango met de andere ingrediënten voor een heerlijke combinatie.

Imponeer je gasten met deze feestelijke gerookte zalm dome!

Deze verrukkelijke creatie is zowel een lust voor het oog als een traktatie voor de smaakpapillen. Maak indruk op je familie en vrienden tijdens de kerstdagen met dit simpele, betaalbare en unieke voorgerecht. De gerookte zalm dome zal zeker bij iedereen in de smaak vallen!

Aalbert Clavijo
Geschreven door Aalbert Clavijo

Aalbert Clavijo is een liefhebber van lifestyle en astrologie, die dagelijks praktische tips en inspirerende horoscopen deelt. Met een authentieke aanpak helpt ze haar lezers om hun dagelijks leven met harmonie en vertrouwen te navigeren.