Hoe kom je van nare geurtjes uit afvoeren af?

Slechte geuren uit leidingen zijn niet alleen onaangenaam, maar kunnen ook gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Het is daarom belangrijk om een snelle en effectieve oplossing te vinden om ze uit te roeien. In dit artikel presenteren we verschillende mogelijke oorzaken van slechte geuren en oplossingen om ze te verhelpen.

De verstopte sifon

De sifon is een apparaat dat zich onder de gootsteen bevindt en een kleine hoeveelheid water vasthoudt, waardoor wordt voorkomen dat afvalwater terugstroomt. Wanneer dit apparaat verstopt is met vuil of resten, circuleert het water niet meer goed. Als je moeite hebt om het met de hand los te schroeven, gebruik dan een verstelbare verstelbare sleutel. Verwijder na het verwijderen van de val eventuele resten die deze kunnen verstoppen. Voordat u het weer op zijn plaats plaatst, moet u ervoor zorgen dat de pakking nog in goede staat is of indien nodig vervangen.

Verstopte leidingen

In de meeste gevallen zijn slechte geuren te wijten aan de opeenhoping van vuil in de leidingen. Dit kunnen etensresten, haar, zeep, tandpasta of scheerschuim zijn. Al deze onjuist weggegooide producten bevorderen de proliferatie van anaërobe bacteriën die stinkende gassen produceren. Met andere woorden, u moet uw leidingen ontstoppen. U kunt bijvoorbeeld geschikte drainagereinigers gebruiken.

Ontstop in dit geval de verstopte afvoeren met een fret, een klein apparaatje dat verstoppingen mechanisch verwijdert. U kunt ook een professional inhuren als u dat liever heeft.

De septic tank in gebreke

Als uw huis een septic tank heeft, moet u de ventilatie onmiddellijk reinigen, een filter installeren of de tank legen, aangezien de vrijkomende gassen gevaarlijk zijn voor de bewoners van het huis. Een andere reden voor slechte geuren die uit een septic tank komen, kan een slechte ventilatie van die opvangtank zijn. Ongeacht de oorsprong, neem contact op met een professional om de septic tank van uw huis te controleren en te onderhouden.

Kokend heet water

Als uw gootsteen een onaangename geur heeft, kunt u vettige verstoppingen verwijderen door langzaam kokend water in de afvoer te gieten. U kunt deze techniek ook testen op de douchesifon. Verwarm in dit geval water in een pan en giet dit natuurproduct vervolgens rechtstreeks in de sifon. Laat het actieve ingrediënt ongeveer een uur intrekken voordat u het afspoelt met schoon water.

Zuiveringszoutoplossing, witte azijn en fijn zout

Hier is een formidabel mengsel voor het ontstoppen en ontsmetten van een afvoer:

  • Neem een bakje erbij en doe hier 2 eetlepels baking soda en 2 eetlepels fijn zout in.
  • Voeg dan geleidelijk witte azijn toe terwijl je goed mengt, tot je een dikke pasta krijgt.
  • Doe dit mengsel in de verstopte afvoer.
  • Observeer de reactie, het bewijst de effectiviteit van je cocktail.

Spoel na ongeveer 30 minuten wachten de lijn af met schoon water.

Regulier rioolonderhoud

Als je eenmaal slechte geuren hebt geëlimineerd, is het belangrijk om je afvoeren regelmatig te onderhouden door geurbestrijdingsproducten te gebruiken. U kunt geparfumeerd bleekmiddel of eucalyptus- of menthol-anti-geurproducten kopen. Herhaal deze toepassing wekelijks voor het beste resultaat.

Kortom, er zijn verschillende oplossingen om slechte geuren in uw leidingen te overwinnen. Voel je vrij om verschillende methoden uit te proberen om degene te vinden die het beste werkt voor jouw situatie. Schakel indien nodig een professional in om het probleem voor eens en voor altijd op te lossen.

Aalbert Clavijo
Geschreven door Aalbert Clavijo

Aalbert Clavijo is een liefhebber van lifestyle en astrologie, die dagelijks praktische tips en inspirerende horoscopen deelt. Met een authentieke aanpak helpt ze haar lezers om hun dagelijks leven met harmonie en vertrouwen te navigeren.