Hoe YouTube-video’s zonder advertenties op Android te bekijken

Het bekijken van YouTube-video’s is een van de meest populaire bezigheden onder Android-gebruikers. De aanwezigheid van advertenties kan deze ervaring echter minder plezierig maken. In dit artikel laten we je kennismaken met het bekijken van YouTube-video’s zonder advertenties via verschillende methoden en apps.

SkyTube: een gratis alternatief om YouTube-video’s zonder advertenties te bekijken

SkyTube is een open-source app waarmee je YouTube-video’s kunt bekijken zonder last te hebben van advertenties. Het heeft ook andere geweldige functies, zoals de mogelijkheid om video’s te downloaden voor offline weergave, evenals een ingebouwde videospeler die nauwkeurige controle biedt over de afspeelkwaliteit en -snelheid.

SkyTube installeren en gebruiken

 1. Download de SkyTube-app op je Android-apparaat via de officiële website of een app store van derden.
 2. Eenmaal geïnstalleerd, opent u de app en verkent u de verschillende opties die beschikbaar zijn in het menu aan de linkerkant.
 3. Gebruik de zoekbalk bovenaan het scherm om naar een specifieke video te zoeken.
 4. Wanneer u de gewenste video hebt gevonden, klikt u erop om deze zonder advertenties af te spelen.

Houd er rekening mee dat SkyTube geen resultaten weergeeft voor kanalen waarvoor het genereren van inkomsten is ingeschakeld, aangezien dit een van de voorwaarden is om advertenties te vermijden. Als je een specifiek kanaal wilt volgen, kun je ernaar zoeken op YouTube en de URL handmatig toevoegen aan SkyTube.

Gebruik een speciale YouTube-speler zonder advertenties

Een andere optie om van YouTube-video’s te genieten zonder advertentieonderbrekingen, is door een speciale speler te gebruiken. Zo’n videospeler is speciaal ontworpen om video’s af te spelen die op YouTube worden gehost en tegelijkertijd advertenties te blokkeren.

Een speciale videospeler installeren en gebruiken

 1. Zoek en installeer een app met een speciale advertentievrije videospeler uit uw favoriete app store.
 2. Open de app en ga naar Instellingen om deze als je standaard videospeler te kiezen.
 3. Om een YouTube-video zonder advertenties te bekijken, opent u de link in uw gewone webbrowser. In plaats van af te spelen op de YouTube-site, wordt het direct geopend in de speciale videospeler die al is ingesteld.

Sommige apps bieden ook de mogelijkheid om een YouTube Premium-abonnement te integreren, die advertentievrije toegang tot inhoud biedt en financiële steun biedt aan makers.

Blokkeer advertenties met filtersoftware

Voor degenen die hun YouTube-kijkgedrag niet willen veranderen, is het mogelijk om filtersoftware te gebruiken om advertenties te blokkeren. Deze software, ook wel adblockers genoemd, werkt door te voorkomen dat advertenties op uw scherm verschijnen.

Een adblocker installeren en configureren

 1. Zoek naar een app of service die YouTube-advertentieblokkering voor Android biedt.
 2. Ga verder met de installatie van de software en volg zorgvuldig de instructies om deze correct in te stellen.
 3. Als je YouTube-video’s zonder advertenties wilt bekijken, schakel je advertentieblokkering in de instellingen van de app in.

Echter Het is belangrijk om te vermelden dat het gebruik van adblockers negatieve gevolgen kan hebben voor de inkomsten van makers van inhoud. Als je het werk van sommige videografen waardeert, kun je het beste een oplossing kiezen die hen financieel ondersteunt.

Upgraden naar YouTube Premium

Tot slot, als u bereid bent een paar euro per maand uit te geven, moet u dat weteneen YouTube Premium-abonnement geeft toegang tot alle video’s zonder advertenties, terwijl u ook profiteert van extra functies, zoals het downloaden van video’s en toegang tot YouTube Music.

Meld je aan en neem een YouTube Premium-abonnement

 1. Ga naar de YouTube-website en klik rechtsboven op “Probeer YouTube Premium”.
 2. Kies het abonnement dat bij je past en volg de stappen om je abonnement te voltooien.
 3. Log in op je YouTube-account op je Android-apparaat en geniet vervolgens van je favoriete video’s zonder advertenties.

Met een YouTube Premium-abonnement krijg je niet alleen een geweldige ervaring met een YouTube Premium-abonnement.Dit is niet het geval bij de volgende informatie: Je draagt ook bij aan de financiële ondersteuning van makers wiens inhoud je leuk vindt.

Samenvattend zijn er verschillende oplossingen om YouTube-video’s zonder advertenties op Android te bekijken. Of het nu gaat om SkyTube, een speciale videospeler, een adblocker of een YouTube Premium-abonnement, het kiezen van de methode die het beste bij je past, hangt af van je voorkeuren en budget.

Aalbert Clavijo
Geschreven door Aalbert Clavijo

Aalbert Clavijo is een liefhebber van lifestyle en astrologie, die dagelijks praktische tips en inspirerende horoscopen deelt. Met een authentieke aanpak helpt ze haar lezers om hun dagelijks leven met harmonie en vertrouwen te navigeren.